Juniorlag i allsvenskan

I år, liksom förra året, har vi ett lag från klubben med i det allsvenska seriesystemet i division 3. Av administrativa skäl spelar vi under “vuxenklubbens” namn – Upsala ASS IV heter vårt lag och oftast är det någon vuxen med i laget också, till exempel var Bosse med senast. Resultat och kommande matcher kan man se på http://www.schack.se/?page_id=58 (klicka på division 3, grupp 2).

I helgen spelades årets tredje rond och Bosse har skrivit ett litet referat av vad som hände:

Det kom en del sena återbud till dagens matcher men tack vare Albin och Daniel hade vi i alla fall fullt lag med till Heby. En skillnad på 400 i rankingsnitt innebar risk för utklassning men vårt lag spelade bra.

Joakim och Daniel fick lite för starka motståndare och så småningom förluster. Albin fick i debuten möta Novembervinnaren Jonathan, som tyvärr lyckades med en öppningsfälla.

Erik flyttade upp på bord 4 och tog en halva mot Hebys stabilaste spelare. Kul att se att Erik nu spelade lagom fort. Rättvist resultat i låst ställning.

William som bytte till sig vit från Erik fick möta Lasse P och vann efter ett händelserikt mittspel.

Vitus firade sista dagen som 11-åring med en kanondebut i allsvenskan. Vitus hade en bra ställning och motståndaren kunde inte klara komplikationerna. Även Vitus klarade att fokusera.

Erland fick möte Gustav i det mest växlande partiet, Gustav är talangfull med ibland slarvig, vilket borde passa Erland. Nu glömde Erland att utveckla kungsflygeln och rockera och det var blåsigt ett tag runt kungen i mitten. Så småningom blåste det över och då hade Erland plötsligt pjäs över.  Sen försvann den tyvärr och remi var nog ganska rättvist.

Min egen remi var ganska rättvis.  3,5 – 4,5 totalt var utmärkt.

Det trevligaste med dagen var de unga spelarnas fokusering. Kan man fortsätta så, så kommer det att bli poäng framöver för spelsinnet finns.