Inbjudan till USSS Klubbmästerskapet 2024

24:e Februari startar vi upp årets klubbmästerskap för alla som är sugna på långpartispel!Alla som är med i Uppsala SSS eller vilken annan schackklubb som helst är välkommen att vara med. Alla spelstyrkor och åldrar är välkomna. All information finns i inbjudan och anmälan gör man enklast på den här länken eller via mejl.Tävlingsledare är Jón Úlfur Hafthórsson (jon@usss.se).

Fortsätt läsa

Uppsalas GP tävlingar är tillbaka!!

Höstens första GP spelas på Kunskapsskolan Norra den 22 oktober. GP-serien består av totalt tre turneringar, och de sex främsta i varje klass med flest poäng totalt kvalificerar sig för finalen i januari. Det lönar sig alltså att delta i så många tävlingar som möjligt. All information finns på vår nya tävlingssida. Där hittar du även information om andra tävlingar som USSS arrangerar eller deltar i. Om du har några frågor angående tävlingar kan du kontakta Jón Úlfur (Jon@usss.se, 070-561 83 75).

Fortsätt läsa

Chocktävling på Uppsala Chess Festival

Lördag 12:e augusti lägger vi till en tävling i vårt schackfestivalsschema där vi spelar en rolig schackvariant – chock. Chock är en lite livligare variant av schack där man spelar i par och får ge de pjäser man slår till sin medspelare som spelar på ett annat bräde. Alla är välkomna oavsett medlemskap eller inte och det finns ingen anmälningsavgift!För att anmäla sig kan du mejla albin@usss.se eller anmäl dig på plats senast 15:45. Inbjudan kan du hitta här och chockreglerna kan du hitta här

Fortsätt läsa

Många Uppsalaspelare i SM

Under hela förra veckan spelades SM i schack i Helsingborg, som vanligt med många spelare från Uppsala SSS med i startlistan. De som deltog i år var: Anton Frank, Julia Östensson, Max Markensten, Jonatan Pinheiro Diamant, Ture Bonnevie, David Jonsson, Björn Fällmar, Leonard Stenfält och Elias Andersson. Speciellt värt att nämna är Ture Bonnevies fina 15:e plats i Schackfyranmästarens final samt Max Markensten (klass 3) och Anton Frank (klass 1) som båda med sina topplaceringar avancerade en klass till nästa års SM. Ett enskilt parti som uppmärksammades rejält var Julia Östenssons parti i första ronden av SM-blixten. Då ställdes hon mot stormästaren Ferdinand Hellers, en av Sveriges bästa spelare genom tiderna, med bland annat en EM-titel för junior i bagaget. Men det var Julia som höll i taktpinnen och spelade skjortan av stormästaren. Och hade det inte varit för den extrema tidsnöden hade hon låtit bli remischackarna och hämtat hem hela poängen. Här är hela partiet.

Fortsätt läsa

Sommarlovsschack på Kunskapsskolan

19-22 juni klockan 10-14 kommer vi hålla på träningar för alla spelsugna barn och ungdomar. Det spelar ingen roll om du är erfaren eller nybörjare, om du kommer för att lära dig något eller bara ha kul (och det är dessutom helt gratis)! Ansvarig ledare är Jón Úlfur Hafthórsson (070-561 83 75) och för mer information är det enklast att mejla jon@usss.se. Välkomna!

Fortsätt läsa

Toppresultat i Svenskt Grand Prix

Under hela säsongen spelas sex deltävlingar i Svenskt Grand Prix, den sista turneringen var Deltalift Open i Tylösand som avgjordes nu i helgen. Totalt deltog mer än 400 spelare och när hela serien summerades hade Uppsalas Anton Frank tagit en mycket fin 12:e plats! Grattis! Resultat: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=10385

Fortsätt läsa

Junikampen 10-11 juni

Den 10-11 juni kommer vi hålla på en rolig träningstävling. Alla som är med i Uppsala SSS eller vilken annan schackklubb som helst är välkommen att vara med. Alla spelstyrkor och åldrar är välkomna. All information finns i inbjudan och anmälan gör man enklast på den här länken eller via mejl. Tävlingsledare är Jón Úlfur Hafthórsson (070-561 83 75‬).

Fortsätt läsa

Majkampen 13-14 maj

Den 13-14 maj kommer vi hålla på en rolig träningstävling. Alla som är med i Uppsala SSS eller vilken annan schackklubb som helst är välkommen att vara med. Alla spelstyrkor och åldrar är välkomna. All information finns i inbjudan och anmälan gör man enklast på den här länken eller via mejl. Tävlingsledare är Jón Úlfur Hafthórsson (070-561 83 75‬).

Fortsätt läsa

USSS flyttar!

Det är med sorg i hjärtat som vi meddelar att vi måste lämna våra fina lokaler på Stationsgatan den sista april. Klubben kommer nu under en period att vara utan egen lokal, men vi har redan hittat ett utmärkt ställe där vi kan ha träningar under tiden: Kunskapsskolan Norra har erbjudit oss att vi får använda deras lokaler, vilket vi är väldigt tacksamma för! På grund av flytten blir det ingen träning under perioden 25-30 april. Därefter kommer träningarna att återupptas på Kunskapsskolan Norra. Mer info om detta kommer senare.

Fortsätt läsa