Träningar i november

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 6 november, 2020 § 0 kommentarer

Så här kommer Uppsala SSS schackträningar att fungera under november eller tills coronarekommendationerna för Uppsala ändras.

Verksamheten på Vänge skola, Almtunaskolan och på Kontakten i Gottsunda C fortsätter som vanligt, vi följer de regler som gäller på respektive ställe.

Träningarna på Schackcentrum är tills vidare inställda, FÖRUTOM på torsdagar. Då är det öppen träning klockan 17-18 dit alla som är födda 2005 eller senare är välkomna.

De som är med i träningsgrupperna USA 1, 2 och 3 får information av sina tränare i särskild ordning.

US Open 2020 spelad online!

Skriven av Albin Sandin den 29 november, 2020 § 0 kommentarer

Igår och idag hade vi vår första GP-tävling online. Uppsala Schack Open har spelats varje år sedan 2007, så istället för att ställa in hittade vi en lösning!

Totalt 33 barn och ungdomar deltog i de olika klasserna, och de bjöd på massor av spännande partier. I mellanstadieklassen var det särskilt många från Malmaskolan som var med, vilket var kul att se!

Vinnarna i respektive klass blev Benjamin Guo (Lågstadiet), Julian Zachiu (Mellanstadiet) och Matthäus Buchert (Högstadiet/Gymnasiet). Grattis!

Resultat: Lågstadiet, Mellanstadiet, Högstadiet/Gymnasiet

Här kan du kolla på partierna som spelades (bara att gå in på ett parti och klicka pil vänster): Lågstadiet, Mellanstadiet, Högstadiet/Gymnasiet

Novemberkampen

Skriven av Albin Sandin den 22 november, 2020 § 0 kommentarer

När de striktare allmänna råden i Uppsala trädde in tidigare visste vi inte om vi skulle kunna anordna november månads långpartitävling. Lösningen blev att endast barnen och ungdomarna som går på våra träningar var välkomna att delta, och alla andra anmälda var tvungna att avstå. Det var dessutom inte fler än åtta spelare per rond och alla andra våra försiktighetsrutiner fungerade precis lika smidigt som vanligt.

Det var flera unga och ovana långpartispelare som bidrog till spännande partier, men allra bäst gick det för Warg som tog 3,5 av 4 poäng.

Här kan man kolla på alla partier som spelades och här hittar man resultatet.

Följ Novemberkampen live i helgen

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 19 november, 2020 § 0 kommentarer

På lördag och söndag spelas vår tävling Novemberkampen. På grund av corona och de regler som gäller kommer enbart ungdomar som deltar i våra träningar att vara välkomna att spela, och vi kommer självklart att se till att hygien, avstånd och ventilation sköts som vanligt.

FollowChess kommer ni att kunna följa alla partier som spelas och här finns alla resultat.

Julia representerar Sverige i 4-nationers

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 16 november, 2020 § 0 kommentarer

Julia spelar med ungdomslandslaget i helgen.

I helgen som kommer spelas “Fyrnationers”, en lagtävling mellan Sverige, Norge, Island och Danmark. Varje land har tolv spelare i laget, alla 15 år eller yngre, och en av de som är uttagna är Uppsalas egen Julia Östensson.

Vi håller tummarna!

Inbjudan till US Open

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 9 november, 2020 § 0 kommentarer

Årets tävling US Open spelas den 28 och 29 november. Det är en tävling för alla barn och ungdomar som spelar schack i Uppsala och i år spelas den online.

US Open har spelats ända sedan 2007 och här finns en lista på alla som kommit på prispallen sedan tävlingens start.

Läs mer om tävlingen i inbjudan.

Du kan anmäla dig genom att mejla till Albin eller genom att fylla i ditt namn här.

Här finns alla anmälda spelare.

Inställd utbildning för lärare

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 6 november, 2020 § 0 kommentarer

På grund av de rekommendationer som gäller just nu i Uppsala kan vi tyvärr inte genomföra utbildningen i schack som pedagogiskt verktyg den 10 november. Vi återkommer med ett nytt datum så fort smittspridningsläget tillåter. 

Träningar på Schackcentrum

Skriven av Albin Sandin den 26 oktober, 2020 § 0 kommentarer

Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Uppsala gäller nu fram till och med 17 november. Med tanke på detta har vi valt att inte ha någon verksamhet i vår klubblokal Uppsala Schackcentrum tills vidare. Men håll ögonen öppna, vi kommer ut med ny information så fort läget ändras!

Vid eventuella frågor, hör av dig till info@usss.se

Uppsala Young Champions är igång!

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 23 oktober, 2020 § 0 kommentarer

I dag spelas första ronden i Uppsala Young Champions. Alla partier kan följas på de största sajterna (LiChess, chess24, ChessBase eller Follow Chess).

Från och med två timmar efter rondstart finns också livekommentarer på USSS Youtube-kanal.

Uppsala Young Champions flyttad

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 22 oktober, 2020 § 0 kommentarer

I morgon inleds årets upplaga av vår internationella tävling Uppsala Young Champions. På grund av coronasituationen i Uppsala och de nya lokala rekommendationerna som kom i veckan har vi tyvärr tvingats flytta tävlingen. Den kommer nu istället att spelas på hotell Scandic Infra City i Upplands Väsby.

Från Uppsala deltar Joakim Nilsson, Warg Skålberg och Julia Östensson och tävlingen kommer att kunna följas på flera olika ställen, till exempel Chess24, LiChess, ChessBase och Follow Chess.

Det kommer också att finnas kommentatorer som under alla ronder som kommenterar live. Fiona Steil-Antoni kommer att vara programledare och vid sin sida har hon flera av Sveriges starkaste spelare, som till exempel Nils Grandelius, Tiger Hillarp och Jesper Hall.

 • Sponsorer

 • Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 • Stöd Uppsala SSS

 • Dagens schackproblem

 • Arkiv

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4